Home Kulturë/Arsim Disa nga pionierët e arsimit të Gjilanit në periudhën 1945 -196O!

Disa nga pionierët e arsimit të Gjilanit në periudhën 1945 -196O!

393
0
SHARE

Në Gjilan – Mësuesit/mësueset e par/ë/a në periudhën 1945 -196O

Një plejadë arsimuesish të asaj kohe që, gjithsesi, ndikuan në avansimin e edukatës, dijes e kulturës…

Qyteti i vjeter i Gjilanit
 

Sylejman Osmoni, Fehmi Mahmuti, Nijazi Fehmiu, motrat Hyrije dhe Alije, Bahrije Blloshmi, Kadriye Recepi, Nazmije Emini – Ali, Tefik Mustafa, Halit dhe dhe Nexharije Llozana, Nazif Ahmeti – Govori, Ibrahim Mustafa, Sadulla Brestovci, Sejdi Mustafa, Sadulla RexhepiI-Qerkezi, Osmon Hajrullahu, Kefsere dhe Kenan Mahmuti, Bajrush Hakuli, Hasan Osmani,Shefqet Sherifi, Zymrite, Ekrem, Fehime dhe Enver Tali, Bejtë Novobërdaliu, Zija Novobërdaliu, Kurtesh Emini. Pastaj: Shefikaja e Haki Boshnjakut, Ali Salihu, Maksut Maksut, Huseyin Huseyin dhe Musheref Huseyin, Rexhep Hajrullahu, Rexhep Maksuti, Hasan Ymeri, Makfire Osmani, Mustafë Hasani, Mejremja e Fekovite me vëllaun Sabedinin, Hasim Huzeir, Kadriya e Ahmetit, Osman dhe Qerim Mustafa, Ismail Ukshini, Ekrem Kola, Sabit Ajeti, Binaze Mehmeti, ALI Buhiqi, Osman Rexhepi, Mukadese Mahmuti, Magbule Ahmeti, Imail Ismaili, Nazim Svirca, Fahretin Bexheti, Ramiz Ajvazi -romi që ka dhënë mësim në gjuhën shqipe në vitin 1953; Hyrije Sherifi, Ferid Berisha, Hasan Islami, Sabit Zymberi, Abdylazizi i Kadri Zarbincës, Rexhep Kabashi, Hamdi dhe Bahrije Dubova, Ibush Pllana, Ramush Pllana, Didare Rexhepi, Aali Berisha, Gani Gashi, Babush Tali, Haki Sherifi, Ekrem, Muamer, Mevlyde, Didare, Enver Gjinolli, Ibrahim Shabani, Tefik Jakupi, Mehmet Jakupi, Jashar Ahmeti, Rexhep Jakupi, Sabit Jakupi, Ibrahim Shehu, Faruk Mustafa -Yelemen.
/Regjistri i hartuar nga dr. Shevqet Mehmeti, burim i informatave veterani i arsimit, Gani Veliu/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here