Home Extra Shqipëria e vitit 1937: Avioni për linjën Korçë – Tiranë…

Shqipëria e vitit 1937: Avioni për linjën Korçë – Tiranë…

104
0
SHARE

Shqipëria e vitit 1937: Avioni për linjën Korçë – Tiranë, pasaporta e njohur dhe e respektuar në botë.

Në vitin 1937, në Shqipëri operonte një kompani italiane fluturimi që quhej “Ala Littoria S.A”.

Kompania kryente fluturimet Korçë – Tiranë dhe anasjelltas.
Bileta ne foto tregon se pasagjerja e regjistruar quhej Adelina Kosturi nga Korça dhe ajo shkonte në Tiranë.

Bileta dëshmon se në atë kohë, pasaporta shqiptare ishte e njohur nga shumë shtete dhe se me të mund të lëvizje lirshëm, pa patur nevojë për vizë. /Tema/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here