Home Qendrore Ja sa fitojnë presidentët, kryeministrat dhe kancelarët, dhe sa qytetarët e zakonshëm!

Ja sa fitojnë presidentët, kryeministrat dhe kancelarët, dhe sa qytetarët e zakonshëm!

148
0
SHARE

1 Maji! Pse është i padëshirueshëm për pushtetarët anekënd botës?!
Punëtorët vazhdojnë të eksploatohen, e emri klasë punëtore synohet as të mos përmendet!

Dallime marramendëse në paga!

Ja sa fitojnë presidentët, kryeministrat dhe kancelarët, dhe sa qytetarët e zakonshëm!

Pagat e presidentit, kryeministrit ose kancelarit ndryshojnë nga një vend në tjetrin, por ajo që është e zakonshme është që ata shpesh fitojnë shumë më tepër se qytetarët e zakonshëm.
Pagat janë llogaritur në dollarë amerikan, ndërsa lista fillon nga dallimet relativisht me të buta dhe varësisht nga zhvillimi dhe fuqia ekonomike e deri te ShBA dhe Gjermania që dalin në krye të listës për paga dhe dallime drastike në paga.
Presidenti amerikan e ka pagën 400.000 dollarë, ndërsa paga mesatare e qytetarëve është 60.154 dollarë, e kancelarja gjermane merr pagë vjetore 369,727 dollarë, ndërsa paga mesatare vjetore e qytetarëve është 46,389 dollarë.
Të gjitha këto shtete janë demokratike!

Kroacia
Paga vjetore e kryeministrit: $ 42,009
Paga vjetore mesatare e qytetarëve: $ 16,263

Slovenia
Paga vjetore e kryeministrit: $ 87,818
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: $ 34,965

Spanjë
Paga vjetore e kryeministrit: $ 97,926
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: 37.333

Greqi
Paga vjetore e kryeministrit: $ 82,405
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: 25,124 dollarë

Holandë
Paga vjetore e kryemin istrit: $ 193,844
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: $ 52,833

 Hungari
Paga vjetore e kryeministrit: $ 99,349
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: 21.711 dollarë

Izrael
Paga vjetore e kryeministrit: $ 168,210
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: $ 34,023

Britania e Madhe
Paga vjetore e kryeministrit: $ 212,247
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: $ 42,835

Japoni
Paga vjetore e kryeministrit: $ 202,700
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: 39,113 dollarë

SHBA
Paga vjetore e presidentit: $ 400,000
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: $ 60,154

Gjermani
Paga vjetore e kancelares: $ 369,727
Paga mesatare vjetore e qytetarëve: 46,389 $
Business Insider/Biznis Insajder

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here