Home Shëndetësi Antibiotiku nga natyra: Ky medikament riparon shpejt plagën nga prerja…

Antibiotiku nga natyra: Ky medikament riparon shpejt plagën nga prerja…

152
0
SHARE

Për ta parandaluar zhvillimin e infeksionit, provoni këtë mënyrë të natyrshme për të riparuar plagwn nga prerja dhe, nëse ekziston, hiqeni gjembin nga lëkura.

Portali Delish.com pohon se hudhra në të vërtetë mund të përdoret si një mënyrë e natyrshme për të përshpejtuar shërimin e plagës dhe heqjen e gjembit, qoftë kjo një copë qelqi, dru apo diçka tjetër.

Megjithatë, ju duhet të pajtoheni plotësisht me procedurën që është jashtëzakonisht e thjeshtë.

Nëse gjembi është shumë i vogël ose thellë në lëkurë, së pari duhet pastruar kjo zonw. Pastaj ndajeni hudhrwn nw dy pjew. Prejeni gjysmën e saj (thelbit tw hudhrws) me dhe vendoseni në pjesën e dëmtuar të lëkurës. Me ndihmën e një shiriti vetë-ngjitës, ngjit një copë hudhre nw lwkurw dhe kështu fleni.

Në portalin Almanac.com, autori testoi këtë metodë dhe arriti rezultate të shkëlqyera. Pasi xhami ishte mbërthyer në këmbë dhe ishte paraqitur dhimbje e fortë, ajo mori copwn e hudhrws, e vendosi në çorapw dhe shkoi në shtrat.

“Në mëngjes mw priti një surprizë të vërtetë, hoqa shiritin nga këmba dhe eca pa dhimbje. Gjithashtu, nuk kishte skuqje në vendin ku ishte xhami”, tha autori i blogut.

Studimet shkencore kanë treguar se hudhra është një antibiotik natyral dhe ka efekte të forta anti-inflamatore. Pas disa orësh të veprimit, ajo mund të zvogëlojë nivelin e dhimbjes dhe potencialisht rigjenerimin e pjesëve të dëmtuara të lëkurës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here