Home Shëndetësi Dyshoni se mjalti juaj nuk është bio? Ja 3 testet e thjeshta…

Dyshoni se mjalti juaj nuk është bio? Ja 3 testet e thjeshta…

93
0
SHARE

Mjalti është një nga ushqimet më të shëndetshme në planet. Ajo përmban ushqyes të nevojshëm që trupi të funksionojë siç duhet. Por, për të përfituar më shumë prej saj duhet të blini një mjaltë të pastër organike.
Me të gjitha ushqimet jo të shëndetshme që gjenden në treg, është e vështirë të dini nëse jeni duke blerë gjënë e duhur.
Kjo është arsyeja pse ne besojmë se duhet të provoni testet e mëposhtme për të parë nëse mjalti juaj është i pastër ose i rreme.

1. Testi i ujit

Merrni një gotë të vogël dhe mbusheni me ujë. Vendosni një lugë mjaltë brenda gotës. Nëse shpërbëhet menjëherë, kjo do të thotë se mjalti është i rremë. Megjithatë, nëse qendron në fund të gotës, kjo do të thotë se mjalta është e pastër.

2. Testi i zjarrit

Mbani mend se mjalti i pastër ndizet lehtësisht me një çakmak. Mjalti e rremë jo, për shkak të lagështirës që ka.
Nëse mjalti digjet për një kohë të gjatë, kjo do të thotë se nuk ka aditivë dhe sheqer.

3. Testi me gisht

Për ta bërë këtë test, do të duhet të vendosni pak mjaltë sipër gishtit tuaj të madh dhe shihni nëse do të përhapet ose derdhet. Nëse derdhet, kjo do të thotë se mjalti nuk është e pastër, por nëse qendron pa ndryshuar formën në krye të gishtit, kjo do të thotë që është e pastër. /mapo.al/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here