Home Shëndetësi Njerëzit më të shëndetshëm për mëngjes hanë këto tre ushqime…

Njerëzit më të shëndetshëm për mëngjes hanë këto tre ushqime…

177
0
SHARE

Për mëngjes: fruta, produkte të qumështit dhe drithëra

Njerëzit që mbajnë peshë të shëndetshme janë një burim i pashtershëm informacioni për profesionistët hulumtues të shëndetit.

Shkencëtarët finlandezë nga Qendra e Kërkimeve Teknike VTT studiuan zakonet e ushqimit të 147 personave të shëndetshëm me peshë normale, gjatë një periudhë prej katër muajsh.

Ekipi hulumtues, i udhëhequr nga doktor Anom-Lena Vuorinen, zbuloi se njerëzit e shëndetshëm për mëngjes zakonisht hanë tre lloje ushqimesh.

Frutat ishin zgjedhja më e popullarizuar për 51 për qind e të anketuarve, 41 për qind e produkteve të qumështit konsumoheshin, ndërsa 33 për qind e njerëzve identifikuan drithërat ose lloje të ndryshme të midhjeve me qumësht të ftohtë.

Edhe pse buka dhe produktet e bukës janë konsideruar si burim i kalorive të panevojshme, deri në 32 për qind e të anketuarve e fillojnë ditën e tyre me këtë lloj ushqimi.

Gjëja më interesante është se vetëm 26 përqind e të anketuarve pranuan se pinë kafe në tryezën e mëngjesit, ndërsa pjesa tjetër, 74 përqind e të anketuarve, shkojnë në punë dhe kryejnë detyrat e tyre pa ndihmën e kafeinës. /Koha… për kuzhinën e shtëpisë/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here